HEM FET 10 ANYS!

El passat 2 de juny vam estar de celebració: vam voler celebrar i commemorar els 10 anys de vida del nostre centre de la millor manera possible.

Pel matí, la COAE va organitzar una gimcana per a tot l’alumnat; les proves preparades per la mateixa COAE així com les que van preparar els departaments didàctics ens van tenir entretinguts, mullats, bruts i contents durant pràcticament tot el matí. No va ser fins la setmana següent, però, que vam saber els noms dels guanyadors: l’equip L’UNICORN, format per alumnes de 2n d’ESO.

.

IMG_4243
IMG_4253
IMG_4251
IMG_4250
IMG_4249
IMG_4248
IMG_4228
IMG_4227
IMG_4223
IMG_4222
IMG_4221
IMG_4220

A la tarda, vam fer una petita cerimònia de graduació per a l’alumnat de 2n de batxillerat (molta sort a Selectivitat!!), durant la qual vam poder visualitzar alguns dels moments més importants del darrer viatge que han fet com a alumnes, a Pisa, Florència i Roma.

.

FullSizeRender
FullSizeRender (1)

Finalment, a les 21h va començar la festa per a tothom. Vam poder beure en el got commemoratiu de la celebració, menjar la fideuà que ens van venir a preparar, cantar i bufar les espelmes del pastís que la Pastisseria Viñallonga de Montornès va fer exclusivament per a l’ocasió, vam ballar gràcies a la tasca d’un DJ especialment portat per a l’ocasió, i, el més important, vam trobar-nos i retrobar-nos en un ambient festiu i distès. Alumnes i professors de totes les promocions de l’institut vam poder rememorar anècdotes i explicar-nos-en de noves, i vam poder somriure amb el vídeo commemoratiu farcit de felicitacions dels nostres 10 anys.

.

Evidentment, el Josep Garcia -a part de bufar les espelmes amb el primer director, el Marcial Fernández- va fer un discurs per arrodonir la vetllada, on explicava el sentit d’aquests 10 anys que, a més, queda recollit en la que ja és la CANÇÓ DE L’INSTITUT.

“Celebrem 10 anys d’un centre educatiu. Però no és només això. És un lloc, és un espai i és una manera de fer i de fer-se

Són 10 anys i moltes persones que hem ajudat a complir el lema que els pioners de l'institut van deixar-nos per sempre més imprès en cada un dels nostres documents, i en la nostra manera de fer: l’institut el fem entre tots. Per posar-ne un exemple, fa un temps que existeix la COAE, la comissió d’alumnes de tot allò extraacadèmic que també és institut i és, sobretot, educació. Amb humilitat, voluntat i saber fer, els nostres alumnes han decidit dedicar hores a l’institut i fer, per exemple, festes com aquesta o com la gimcana que han organitzat per aquest matí. I ho han fet de forma lliure, com volem que tothom se senti aquí i surti d’aquí.

Lliure no és fer el que un vol, lliure és tenir el valor i la capacitat de ser i esdevenir un mateix.

Ens agraden les visites dels nostres ex alumnes i ex professors perquè ens recorden la nostra identitat, el que som, hem sigut i volem ser.

FER-ME LLIURE és el títol de la cançó que han fet i enregistrat alumnes, ex alumnes i professors, i en podem veure el resultat. Ser lliure és complex però és fàcil amb aquesta voluntat i cap a aquesta direcció.

Hi ha moments difícils, molts, però, com en tota relació, mirar-nos finalment als ulls i reconciliar-nos coneixent-nos i reconeixent-nos és el que ens porta on som.

Moltes gràcies, i per molts anys."

.

I així ho va veure la televisió de Vilanova del Vallès.